Ναι, εσύ κύριε, θα διορθώσεις το ρωμέικο στον Χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι

5,00

  Κάντε μια ερώτηση

Δημήτρης-Σόλων Γ. Γεωργόπουλος
Ναι, εσύ κύριε, θα διορθώσεις το ρωμέικο
στον Χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι

Τα κείμενα, που παρουσιάζονται, καλύπτουν μια πολύχρονη περίοδο από το Δεκέμβριο 1985 μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, και αναφέρονται σε άρθρα, υπομνήματα, ομιλίες, δημοσιεύσεις, και διαλέξεις ώστε να φανεί η προσπάθεια επηρεασμού της ροής των πραγμάτων στον «χώρο και τον τομέα» του συγγραφέα που υπηρέτησε ως διευθυντής σε δύο Αγγειοχειρουργικά Τμήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα Νοσοκομεία Ελπίς και Κωνσταντοπούλειο – Αγία Όλγα από το 1985 μέχρι τα μέσα του 2006.
Τα βιώματα και οι διαπιστώσεις του συγγραφέα που αναδύονται δεν διαφέρουν από τις διαπιστώσεις και τα βιώματα που άλλοι, πριν τον συγγραφέα, έχουν ζήσει και περιγράψει σε άλλους «χώρους και τομείς».
Είναι μια «άμεση ιστορία» των προηγούμενων χρόνων που ίσως φωτίσουν πλευρές της μακρόχρονης πολιτισμικής πάθησης και κρίσης. Είναι η Ελληνική πραγματικότητα. Επειδή όπως λέει ο Bertolt Brecht «Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα να αλλάξουμε».

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ISBN: 978-960-9661-34-8

Για τον συγγραφέα
Ο Δημήτρης – Σόλων Γ. Γεωργόπουλος γεννήθηκε στους Αμπελοκήπους της Αθήνας το 1940 από τον ελονοσιολόγο – υγιεινολόγο γιατρό Γεώργιο Δ. Γεωργόπουλο, Δ/ντή Ελονοσίας και Νοσημάτων των Τροπικών Χωρών του Υ.Υ.Π., Εμπειρογνώμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ηνωμένων Εθνών από την Καλαμάτα, και τη γυναίκα του Μαίρη Iσαακίδου-Λούβαρη, Γραμματέα της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών, από τη Σμύρνη της Μ. Ασίας.
Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών (1959) αφού φοίτησε για μια χρονιά στο Calabar High School, στο Kingstοn της Jamaica (1954). Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (1967). Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και σύντομη παραμονή στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (1967), ειδικεύτηκε στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στη Γερμανία (1969-1975) στη Γενική Χειρουργική και στην Αγγειοχειρουργική. Απόκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Γερμανία (1974) που αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα (1976). Η ειδικότητά του της Αγγειοχειρουργικής αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα το 1989.
Διδάκτορας των Πανεπιστημίων Βόννης (1974) και Αθήνας (1975).
Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στην Ολλανδία, την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Ανέλαβε καθήκοντα Επιμελητή, στην Γερμανία (1975) και στη συνέχεια στην Ελλάδα σε Κλινικές Αγγειοχειρουργικής και Χειρουργικής(1976-1985). Εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Εκάλης (1978-1982).
Το Δεκέμβρη του 1985 ανέλαβε, μετά από εκλογή, την διεύθυνση του ιδρυθέν-τος τότε Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Ελπίς, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι 17 Ιουλίου 1992 οπότε και ανακλήθηκε ο διορισμός του, χωρίς να του δοθεί προσωποπαγής θέση. Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΔΘΚΑ Υγεία (1992–1996). Τον Οκτώβριο του 1996 ανέλαβε, μετά από εκλογή, την διεύθυνση του ιδρυθέντος τότε Αγγειοχειρουργικού Τμήματος, στο Νοσοκομείο της Ν. Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο–Αγία Όλγα. Tον Ιούνιο του 2006 τερμάτισε την σταδιοδρομία του στην Αγγειοχειρουργική.
Διετέλεσε Γραμματέας της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας και για πολλά χρόνια Εισηγητής/Κριτής στα Συμβούλια Κρίσεων των Γιατρών του Ε.Σ.Υ. και Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας. Διοργάνωσε Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Γιατρούς και Νοσηλευτές, Αγωγής Υγείας για το Κοινό και τους Ασθενείς και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές του Λυκείου.
Με ενέργειές του καθιερώθηκε το 1989 με Προεδρικό Διάταγμα η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής. Στην Τράπεζα Ιστικών Μοσχευμάτων του Κ.Π.Ε. Δημόκριτος κατασκεύασε ένα υποκατάστατο των αγγείων από ανθρώπινο ομφάλιο λώρο και στο Πανεπιστήμιο Heinrich-Heine στο Dusseldorf ένα βαλβιδοτόμο. Εκτός από τις διάφορες επιστημονικές δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, ομιλίες κλπ. ήταν συγγραφέας ή επιμελητής τριάντα και πλέον ιατρικών βιβλίων που διατέθηκαν ατελώς καθώς και τριών Κατατοπιστικών Φυλλαδίων για τις Παθήσεις των Αγγείων (1986) που υιοθετήθηκαν και κυκλοφόρησαν από το Υπουργείο Υγείας από το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας(1989), και από την Ελληνική Αγγειο-χειρουργική Εταιρεία(2006).
Το 2008 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Libro το βιβλίο του : Ε.Σ.Υ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, και το 2009 το: ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ. Το 2011 κυκλοφόρησε από τον ίδιο το βιβλίο του : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Libro το βιβλίο του : Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;
To 2015 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αρμός το βιβλίο του: Οδός Λουίζης Ριανκούρ 6, Αμπελόκηποι (1940-1956).
To βιβλίο του Προσοχή…Προσοχή…Εδώ σας ομίλει το Χωνί... εκδόθηκε από το Κονδύλι το 2017.
Το 1968 νυμφεύθηκε στη Νέα Υόρκη την Αναισθησιολόγο Αγγελική Δαββέτα και απέκτησε δύο παιδιά την Αναστασία-Μαίρη (1970) και το Γιώργο-Αλέξανδρο (1974). Σε δεύτερο γάμο (1981) νυμφεύθηκε στην Εκάλη την Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό Δρα Ελένη Αγάθωνος από την Αθήνα, Δ/ντρια τότε του Κέντρου Μελέτης – Πρόληψης Κακοποίησης και Παραμέλησης των Παιδιών και του Τομέα Οικογενειακών Σχέσεων, στο Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, μητέρα του Κωστή (1967) και του Άρη (1973) και σήμερα Εμπειρογνώμονα Παιδικής Προστασίας.
Διεύθυνση: Πανδώρας 3, 14578 Εκάλη
E-mail: degeοrg@οtenet.gr


Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

5,00

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

Ναι, εσύ κύριε, θα διορθώσεις το ρωμέικο στον Χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.500 kg
Συγγραφέας

Δημήτρης-Σόλων Γ. Γεωργόπουλος

Εκδόσεις

Κοντύλι

Σελίδες

412

Διαστάσεις

17Χ25 εκ

Γλώσσα

Ελληνικά

Έτος έκδοσης

2018

Μορφή

Μαλακό εξώφυλλο

ISBN

978-960-9661-34-8

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ναι, εσύ κύριε, θα διορθώσεις το ρωμέικο στον Χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι”

General Enquiries

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.