Θεραπεία ως προτεραιότητα. Προτεραιότητα ως θεραπεία

15,90 10,34

Μόνο 2 απομένουν σε απόθεμα

  Κάντε μια ερώτηση

Ψυχολογική μελέτη

Κωνσταντίνος Γ.Παπαγεωργίου MSc
Ένα σπινθηροβόλο κείμενο, με λόγο που ρέει και είναι χυμώδης χάρη στην προφορικότητά του και επιπλέον ένα «σύστημα» συνειδητοποίησης του εαυτού αρκετά στέρεο και αποτελεσματικό. Γι’ αυτό και, διαβάζοντας τις θεραπευτικές προτάσεις του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου αναγνωρίζει κανείς τη λειτουργία του ψυχοσωματικού μηχανισμού, την βασική προϋπόθεση και αρχή της σοφίας, που συνιστά η αυτογνωσία. Το πόνημα λοιπόν επιτυγχάνει τον σκοπό του εφό-σον οδηγεί τον αναγνώστη με λόγο ευχάριστο, απαλό και παιγνιώδη σ’ έναν από τους πυρήνες του είναι, την γνώση του εαυτού.
Η βασική αρχή της αυτοπαρατήρησης και αυτοσυνειδησίας προτείνεται ως στάση ζωής και συμπεριφοράς και από του σοφούς της Ανατολής. Στη Δύση όμως -και αυτή είναι μια προτεραιότητα του οικείου πολιτισμού που έχει εγγραφεί στον ψυχισμό του δυτικού ανθρώπου- οι προτεραιότητες ορίζονται βασικά από την κοινότητα και πρότυπο είναι είτε ο ήρωας, όπως συμβαίνει στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, είτε ο μάρτυρας όπως συμβαίνει στον χριστιανισμό.
ISBN:978-960-9661-26-3

Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

15,90 10,34

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

Θεραπεία ως προτεραιότητα. Προτεραιότητα ως θεραπεία / Ψυχολογική μελέτη

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου εκφράζει τη θετική πλευρά της ατομικιστικής εποχής μας κατά την οποία η τυχαία φύση του καθενός διεκδικεί τη δικαίωσή της ως ατομική ελευθερία – όχι πάντως ελευθεριότητα. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κυριαρχίας του ατομικισμού;
Σίμος Παπαδόπουλος
Επίκουρος καθηγητής
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Για τον συγγραφέα
Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Ελασσόνα και τον Έβρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφί-ας Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α), καθώς και της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων (Τ.Ε.Ι.Α), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και σήμερα είναι Υποψήφιος Δρ. Φιλοσοφίας (Φ.Π.Ψ). Εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια ως αναπληρωτής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, τα τελευταία δύο έτη σε Ι.Ε.Κ. έχει αναλάβει τη διδασκαλία σε διάφορα μαθήματα σχετικά με αθλητι-κή επιστήμη (φυσιολογία, ανατομία, κινητική μάθηση, αθλ. Ψυχολογία, παιδα-γωγική, τένις). Δραστηριοποιείται ως προπονητής τένις επί μια δεκαετία. Συμμετέχει ως ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός στο «metadeftero.gr» και στο «Αίτιον Τηλεόραση» αντίστοιχα. Είναι μουσικός, σολίστ κλασικής κιθάρας (Σχολή Ε. Μπουντούνη) έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το μουσικό άλμπουμ Ten is Club (Yafka Records). Στις ενασχολήσεις του συγκαταλέγονται οι πολεμικές τέχνες (Aikido, Wing Tzun). Τέλος, είναι συντονιστής της ομάδας εργασίας του Δ.Ε. Λέκκα και δημιουργός του Episteme Project.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,700 kg
Συγγραφέας

Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου MSc

Εκδόσεις

Κοντύλι

Σχεδιασμός εξωφύλλου

Δέσποινα Βαφείδου

Δημιουργική επιμέλεια

Δημήτρης Παντελής

Διαστάσεις

14×20 εκ

Μορφή

Σκληρό εξώφυλλο

Γλώσσα

Ελληνικά

Σελίδες

108

Έτος έκδοσης

2017

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Θεραπεία ως προτεραιότητα. Προτεραιότητα ως θεραπεία”

Γενικές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.