Ένα Θέατρο Ζωής – Το Δραματοθεραπευτικό Μοντέλο της Dr. Renée Emunah – Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις

80,00250,00

  Κάντε μια ερώτηση
 • H δραματοθεραπεύτρια Dr. Renée Emunah τον Μάιο 24-26 στην Αθήνα!

Έγκαιρη εγγραφή με Έκπτωση έως 10-05-2024

Οι εκδόσεις «Κοντύλι», με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου «ΘΕΑΤΡΟ ΖΩΗΣ – Δραματοθεραπευτική Διαδικασία, Τεχνικές και Παράσταση»ACTING FOR REAL–Drama Therapy Process, Technique and Performance» της πρωτοπόρου και εμβληματικής δραματοθεραπεύτριας  Dr. Renée Emunah*, προσκάλεσε τη συγγραφέα στην Αθήνα για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2024, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους του χώρου της ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους του χώρου του θεάτρου καθώς και σε όποιον θα ήθελε να έρθει σε επαφή με το Θέατρο Ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα θα βρείτε εδώ.
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εντός.

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

 

    
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ

80,00250,00

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

           H δραματοθεραπεύτρια Dr. Renée Emunah τον Μάϊο 24 – 26 στην Αθήνα!

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο περιλαμβάνει τρεις βασικές δράσεις.

 • την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, 17:30 – 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Τ.Κ 10679μία κεντρική διαδραστική ομιλία με θέμα:
  «Ο Πυρήνας της Δραματοθεραπείας, μέσα από το Μοντέλο των Πέντε Διαδοχικών Φάσεων»
  Το πολυδύναμο αυτό δραματοθεραπευτικό μοντέλο αναπτύχθηκε τα τελευταία 40 χρόνια από την ίδια την Dr. Renée Emunah και έχει διαδοθεί και εφαρμόζεται από θεραπευτές μέσω δράματος και τέχνης σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο ξεδιπλώνει θεραπευτικές παρεμβάσεις με σκοπό την ευημερία του ανθρώπου. Ξεκινώντας από την πρωταρχική έκφραση των συναισθημάτων  προχωρά στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας˙ από τη διερεύνηση ρόλων στην ομαδική αλληλεπίδραση και δημιουργία από τον επώδυνο εγκλωβισμό στη χαρά της λυτρωτικής αυτοαποκάλυψης. Η Dr.RenéeEmunah θα μοιραστεί σκέψεις και συμπεράσματα σχετικά με το τι θεωρεί κεντρικό στις δραματικές προσεγγίσεις για την προσωπική ανάπτυξη και θεραπεία. Επίσης θα συζητηθούν εφαρμογές που αφορούν την ατομικήθεραπεία, την οικογενειακή ζωή και την κοινωνική αλλαγή.
 • το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου, 10:00 – 16:00, στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Τ.Κ. 11854 ένα δραματοθεραπευτικό εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα:
  «Παίζοντας και Παραμένοντας στο Συναισθηματικό Πεδίο»
  Το εργαστήριο αυτό  θα ενσωματώσει τεχνικές δραματοθεραπείας που εστιάζουν στη συναισθηματική σφαίρα – μέσα σε ένα παιγνιώδες, υποστηρικτικό, διαδραστικό και σχεσιακό περιβάλλον. «Το να είσαι σε θέση να εκφράζεις, να συγκρατείς,
  να παίζεις, να παρατηρείς, να μεταμορφώνεις, να απελευθερώνεις καινα μετουσιώνεις με εν-δραμάτιση τα συναισθήματά σου συμβάλλει καθοριστικά στην οικοδόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης». Η πλαστικότητα αυτή, ως όρος της αισθητικής έκφρασης, γίνεται όλο και πιο σημαντική δεξιότητα σε περιόδους προσωπικής, κοινωνικής και παγκόσμιας κρίσης. Πολλά εργαστήρια δραματοθεραπείας συχνά επικεντρώνονται στον ρόλο και στην ιστορία ή στην ψυχοδραματική αναπαράσταση. Αυτό το εργαστήριο εστιάζει στο συναίσθημα τόσο στη φαντασιακή όσο
  και στην πραγματική του διάσταση. Το να παραμένεις στο συναίσθημα αντί να «ξεγλιστράς» στον γνωσιακό τρόπο λειτουργίας  μπορεί να αναδείξει την αισθητική διάσταση του βιώματος και να βαθύνει τη θεραπευτική του επίδραση.

Επιπλέον πληροφορίες

Είδος

Σεμινάριο

Εισηγητής

Dr. Renée Emunah

Ημερομηνία και ώρα

24-26/5/2024

Χώρος Διεξαγωγής

Παρασκεύη 24/5/2024, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Τ.Κ. 10679, Σάββατο & Κυριακή 25-26/5/2024, Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Τ.Κ. 11854

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Ένα Θέατρο Ζωής – Το Δραματοθεραπευτικό Μοντέλο της Dr. Renée Emunah – Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις”

Γενικές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.