Αιρετικές Επαναστάτριες: Γυναίκες των δασών και των βουνών

13,00 11,70

Σε απόθεμα

  Κάντε μια ερώτηση

Το κείμενο της Michela Zucca «Αιρετικές επαναστάτριες γένους θηλυκού: Γυναίκες των δασών και των βουνών» [L’eresia delle femmine ribelli: Donne delle foreste e delle montagne] γράφτηκε στα ιταλικά και αρχικά δημοσιεύθηκε από τις εκδόσεις Derive Approdi της Ρώμης, το 2004, στο συλλογικό έργο “Eretici dimenticati. Dal Medioevo alla modernità” [Λησμονημένοι αιρετικοί. Από τον Μεσαίωνα στη σύγχρονη εποχή] το οποίο επιμελήθηκαν οι Corrado Mornese και Gustavo Buratti.  Λίγα χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2007, συμπεριλήφθηκε, επίσης, σε μια μπροσούρα, η οποία κυκλοφόρησε στο Βαλ ντι Σούσα του Πιεμόντε της Ιταλίας, στο πλαίσιο τριήμερης εκδήλωσης με θέμα “L’ eresia e la rivolta” [Αίρεση και εξέγερση] του κινήματος «No Tav στο Ve-naus» (Τορίνο), κίνημα που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατασκευή υπερσιδηρόδρομου στην εκεί κοιλάδα, εξαιτίας των καταστρεπτικών συνεπειών, σε οικολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, για τις κοινότητες της περιοχής. Από τον Ιούνιο του 2010, η μπροσούρα αυτή, διατίθεται τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή από το κέντρο πληροφόρησης και εκδόσεων Porfido του Τορίνο.

Στην παρούσα έκδοση, η οποία είναι και η πρώτη στην ελληνική γλώσσα, η μετάφραση ακολουθεί την έκδοση του Porfido του 2010, λαμβάνοντας όμως υπόψη της και την αρχική του 2004. Οι σημειώσεις τέλους ανήκουν στην μεταφράστρια, όπως και οι σημειώσεις εντός αγκυλών σε όλη την έκδοση. Η εικονογράφηση είναι πρωτότυπη και έγινε αποκλειστικά για την ελληνική έκδοση.


Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

13,00 11,70

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,500 kg
Συγγραφέας

Michela Zucca

Μεταφραστής/-ια

Βαρβάρα Κυριλλίδου

Σχεδιασμός εξωφύλλου

Αγγελική Ρελάκη

Επιμέλεια παραγωγής

Δημήτρης Παντελής

ISBN

978-960-9661-50-8

Εκδόσεις

Κοντύλι

Μορφή

Μαλακό εξώφυλλο

Έτος έκδοσης

Μάρτιος 2022

Εικαστικά

Αθηνά Μιχοπούλου

Διαστάσεις

11 x 15

Σελίδες

80

Σχετικά Άρθρα

Αιρετικές Επαναστάτριες Γένους Θηλυκού: Γυναίκες των δασών και των βουνών

alterthess.gr

 

Αιρετικές Επαναστάτριες Γένους Θηλυκού: Γυναίκες των δασών και των βουνών

tomov.gr

 

“Αιρετικές Επαναστάτριες Γένους Θηλυκού – Γυναίκες των Δασών και των Βουνών”

katiousa.gr

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Αιρετικές Επαναστάτριες: Γυναίκες των δασών και των βουνών”

Γενικές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.