Βραχεία συμβουλευτική στην εκπαίδευση που φέρνει αποτελέσματα

15,00

  Κάντε μια ερώτηση
Gerald B. Sklare
Επιστημονική επιμέλεια:

Στέφανος Βασιλόπουλος – Επικ. Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών
Περιορίστε τα προβλήματα πειθαρχίας, βελτιώστε τις σχέσεις και βοηθήστε τους μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους!
Καθώς οι περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν συμβουλευτικής παρέμβασης διαρκώς αυξάνονται, οι σύμβουλοι δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλούν αμέτρητες ώρες σε παραδοσιακές προσεγγίσεις. Η εστιασμένη σε λύσεις βραχεία συμβουλευτική (solution-focused brief counseling – ΕΛΒΣ) αποτελεί μια αποτελεσματική προσέγγιση, η οποία επιφέρει άμεσες και ορατές αλλαγές στους μαθητές.
Το βιβλίο Βραχεία Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση που Φέρνει Αποτελέσματα συνδυάζει βήμα προς βήμα οδηγίες με ζωντανά παραδείγματα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, πρακτική σύνοψη των βασικών αρχών της ΕΛΒΣ.

Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

15,00

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

Βραχεία συμβουλευτική στην εκπαίδευση που φέρνει αποτελέσματα

Ο συγγραφέας Gerald B. Sklare έχει προβεί σε εκτεταμένες αναθεωρήσεις στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του, στην οποία βασίστηκε η συγκεκριμένη μετάφραση, ώστε να συμπεριλάβει νέες εφαρμογές των εστιασμένων σε λύσεις μεθόδων, περισσότερες δυνατότητες εφαρμογής του μοντέλου ΕΛΒΣ, καθώς και μια εκτενέστερη εξέταση των τρόπων με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το αξιοποιήσουν. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός περιλαμβάνει πολλά χρήσιμα εργαλεία, όπως:
Υλικό για χρήση στην εστιασμένη σε λύσεις κατευθυνόμενη φαντασία το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί . Σύντομες μελέτες περιπτώσεων και αντίγραφα συνεδριών για την απεικόνιση της ΕΛΒΣ στην πράξη. Οδηγίες για τη χρήση εστιασμένων σε λύσεις μεθόδων σε περιπτώσεις μαθητών με προβλήματα πειθαρχίας. Πρακτικές ασκήσεις που βοηθούν τους αναγνώστες να εφαρμόσουν τις τεχνικές φόρμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ΕΛΒΣ.
Ένα απαραίτητο εφόδιο για τους συμβούλους, που θα φανεί χρήσιμο και στους εκπαιδευτικούς ή διευθυντές σχολείων που ασκούν συμβουλευτικό έργο σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται με νέους μέσα και έξω από το χώρο του σχολείου.
Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα
Ο Gerald B. Sklare, EdD, LPCC (Licensed Professional Clinical Counselor), NCC (Nationally Certified Counselor), είναι καθηγητής στο Τμήμα της Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Department of Educational and Counseling Psychology) στο University of Louisville στο Kentucky. Το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του είναι στην εκπαίδευση συμβούλων από το Wayne State University στο Detroit, Michigan. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος και σύμβουλος σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σχολεία. Έχει διεξαγάγει εργαστήρια  ανά τις ΗΠΑ στην ΕΛΒΣ και έχει ασκήσει το επάγγελμα του συμβούλου σε σχολικά περιβάλλοντα και ως ιδιώτης χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση.
Βιογραφικό σημείωμα επιστημονικού επιμελητή σειράς
Ο Στέφανος Βασιλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε κρατική υποτροφία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, απ’ όπου απέκτησε το διδακτορικό του. Εργάστηκε για τρία, περίπου, χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 2006 υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών στο αντικείμενο της Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής. Είναι συγγραφέας 40 περίπου δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών, κυρίως σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα σχολικής συμβουλευτική και οδηγητικής, άγχους και ντροπαλότητας σε παιδιά και νέους, επαγγελματικής εξουθένωσης στην εκπαίδευση και μη λεκτικής επικοινωνίας δασκάλου-μαθητή. Επίσης, το 2009 έλαβε από το Πανεπιστήμιο Πατρών τριετή χρηματοδότηση (Πρόγραμμα ‘Κ. Καραθεοδωρή’) για τη μελέτη της αποτελεσματικότητας ενός πρωτοποριακού ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Δημοτικού με υψηλά επίπεδα άγχους.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,700 kg
Συγγραφέας

Gerald B. Sklare

Εκδόσεις

Κοντύλι

Γλωσσική επιμέλεια – Διόρθωση

Στέφανος Βασιλόπουλος

Μεταφραστής/-ια

Διονυσία Ρέγκλη, Ιωάννα Κουτσοπούλου, Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος

Σχεδιασμός εξωφύλλου

Studio G

Σελιδοποίηση

Δέσποινα Βαφείδου

Διαστάσεις

12×18,5 εκ

Γλώσσα

Ελληνικά

Έτος έκδοσης

2013

Μορφή

Μαλακό εξώφυλλο

ISBN

978-960-9661-02-7

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Βραχεία συμβουλευτική στην εκπαίδευση που φέρνει αποτελέσματα”

Γενικές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.