Προσφορά!

Το θεατρικό παιχνίδι

Ως εργαλείο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των μαθητών Θεωρία, έρευνα, δειγματικές εφαρμογές

Ηλίας Μαρούδας

Η δημοσίευση της επιστημονικής μελέτης του Ηλία Μαρούδα έρχεται να εμπλουτίσει τη βιβλιογραφία της Παιδαγωγικής του Θεάτρου, καθώς καταδεικνύει τα ψυχοκοινωνικά οφέλη της αξιοποίησης του θεατρικού παιχνιδιού στο σχολείο. Ειδικότερα, στην έρευνα διαπιστώνεται ο κοινωνικοποιητικός ρόλος της μεθόδου για την ενδυνάμωση της αλληλοαποδοχής και συνοχής στο περιβάλλον της μαθητικής ομάδας.
Η ερευνητική και θεατροπαιδαγωγική μεθοδολογία της μελέτης εγγυάται τη χρησιμότητα της εφαρμογής της σε χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού και,επομένως, μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα καρποφόρα για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, επαγγελματίες πολιτιστικών φορέων και φοιτητές, αφού τους επιτρέπει να κατανοούν τη συνδυαστική λειτουργία των εκφραστικών και επικοινωνιακών παραμέτρων του παιχνιδιού και των κωδίκων του θεάτρου για την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων στην ομάδα.

  • ISBN:978-960-9661-25-6

24,90 12,45

Προσθήκη στα Αγαπημένα
Προσθήκη στα Αγαπημένα

Περιγραφή

Το θεατρικό παιχνίδι ως εργαλείο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των μαθητών Θεωρία, έρευνα, δειγματικές εφαρμογές

Στις μέρες μας η κοινωνία των ενηλίκων επιβάλλεται να ενθαρρύνει τα νεαρά μέλη της να αναπτύσσουν δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ τους, ως αντιστάθμισμα στη διάχυτη έλλειψη εμπιστοσύνης και την κοινωνική απομόνωση. Προς αυτήν την κατεύθυνση η παρούσα μελέτη αποτελεί πρόταση για την πρόσφορη χρήση του θεατρικού παιχνιδιού ως παιδαγωγικής μεθόδου και καλλιτεχνικής διαδικασίας.
Σίμος Παπαδόπουλος
Επίκουρος καθηγητής
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.700 kg
Συγγραφέας

Ηλίας Μαρούδας

Εκδόσεις

Κοντύλι

Eπιμέλεια

Ηλίας Μαρούδας

Επιστημονική επιμέλεια

Ηλίας Μαρούδας

Εξώφυλλο

Δέσποινα Βαφείδου

Δημιουργική επιμέλεια

Δέσποινα Βαφείδου

Σελίδες

232

Μορφή

Σκληρό εξώφυλλο

Γλώσσα

Ελληνικά

Διαστάσεις

17×23 εκ

Έτος έκδοσης

2017