Προσωποκεντρική θεραπεία

16,18

  Κάντε μια ερώτηση

Η Focusing-βιωματική προσέγγιση

Campbell Purton
«To βιβλίο είναι ένα “κατόρθωμα“. Ο Campbell Purton ξεδιπλώνει τη μεγάλη εμπειρία του ως θεραπευτή, φιλοσόφου και εκπαιδευτή προσφέροντας μια τεκμηριωμένη και ελαφρά ριζοσπαστική μελέτη της εξέλιξης της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας μέσα από την οπτική του Eugene Gendlin, δημιουργού του Focusing, που από όλους τους πρώτους συνεργάτες του Carl Rogers είναι εκείνος του οποίου το έργο άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή και αποτέλεσε πρόκληση. Ο Gendlin αναδύεται μέσα από αυτές τις σελίδες ως μια προσωπικότητα τεράστιου αναστήματος, του οποίου η συνεισφορά μπορεί να εμπλουτίσει την πρακτική όλων των θεραπευτικών προσεγγίσεων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξίσου πνευματική και πρακτική ενθάρρυνση σε όλους αυτούς που αναζητούν να καλλιεργήσουν τις δημιουργικές και πνευματικές αναζητήσεις αντρών και γυναικών της σύγχρονης εποχής. Το βιβλίο έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: ότι είναι πολύ όμορφα γραμμένο».
Brian Thorne, Επίτιμος Καθηγητής Συμβουλευτικής,
Πανεπιστήμιο East Anglia και συνιδρυτής του Norwich Center.
  • ISBN:978-618-82556-0-9

Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

16,18

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

Προσωποκεντρική θεραπεία / Η Focusing-βιωματική προσέγγιση

Από το ξεκίνημά της, στη δεκαετία του ’50, η προσωποκεντρική προσέγγιση της ψυχοθε-ραπείας υπήρξε αντικείμενο μεγάλης εξέλιξης και μεγάλης αντιπαράθεσης.
Η προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία παρουσιάζει τη δουλειά του Eugene Gendlin, στενού συνεργάτη του Carl Rogers. Είναι το πρώτο βιβλίο που δείχνει πως ο Gendlin, κυρίως γνωστός για τα γραπτά του σχετικά με το Focusing, έχει τα τελευταία σαράντα χρόνια α-ναπτύξει μια πρωτότυπη και συναρπαστική οπτική πάνω στην προσωποκεντρική θεωρία. Ο Campbell Purton μάς δείχνει με λεπτομερή τρόπο πώς το έργο του Gendlin σχετίζεται με τους πιο συνήθεις τρόπους σκέψης για την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία και πώς διαφωτίζει αρκετές από τις τρέχουσες αντιπαραθέσεις στον χώρο αυτό. Συζητά τόσο τους θεωρητικούς νεωτερισμούς, όσο και τις διαφορές που μπορούν να επιφέρουν στην κλινική πρακτική.

Το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους τους σπουδαστές και τους επαγγελματίες της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας, αλλά άπτεται επίσης του ενδιαφέροντος θεραπευτών που χρησιμοποιούν άλλες θεραπευτικές μεθόδους, αφού η δουλειά του Gendlin καταδεικνύει ότι οι βασικές αρχές της προσωποκεντρικής προσέγγισης σχετίζονται με οποιαδήποτε μορφή ψυχοθεραπείας.
Ο Campbell Purton είναι Ανώτερος Σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο East Anglia και διδάσ-κει εκεί στο Κέντρο Συμβουλευτικών Σπουδών (Centre for Counselling Studies), όπου είναι ο διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος στο Focusing και στη Βιωματική Ψυχοθε-ραπεία. Έχει δώσει διαλέξεις ως λέκτορας φιλοσοφίας σε πανεπιστήμια στην Βρετανία και στον Καναδά, και έχει εργαστεί ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής. Στο παρελθόν έχει δημοσιε-ύσει εργασίες στους τομείς της ψυχοθεραπείας, της φιλοσοφίας, και των Βουδιστικών σπουδών.
Τηλεφωνικές παραγγελίες στο τηλέφωνο: 210 36 08 008 – Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,700 kg
Συγγραφέας

Campbell Purton

Εκδόσεις

Ελληνικό Κέντρο Focusing

Γλωσσική επιμέλεια – Διόρθωση

Αντωνία Κιλεσσοπούλου

Επιστημονική επιμέλεια

Άννα Καραλή, Παύλος Ζαρογιάννης

Μεταφραστής/-ια

Γιώργος Μπανιώκος

Σχεδιασμός εξωφύλλου

Κατερίνα Διακομή

Δημιουργική επιμέλεια

Δημήτρης Παντελής

Διαστάσεις

16×23,5 εκ

Μορφή

Σκληρό εξώφυλλο

Γλώσσα

Ελληνικά

Σελίδες

332

Έτος έκδοσης

2016

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Προσωποκεντρική θεραπεία”

Γενικές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.