Μινωικά εικαστικά τοπία

19,90

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Βρύσινας Ι.

Ίρις Τζαχίλη
Τα Μινωικά εικαστικά τοπία είναι ο πρώτος της σειράς των δημοσιεύσεων του αρχαιολογικού υλικού από το Ιερό Κορυφής του Βρύσινα. Ο επόμενος τόμος που βρίσκεται σε στάδιο τελικής προετοιμασίας είναι η “Κεραμεική της ανασκαφής Δαβάρα 1973”. Θα ακολουθήσουν τόμοι για τα ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα ειδώλια, και την ανασκαφή που διεξάγεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την ΚΕ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Το θέμα του παρόντος τόμου είναι μία σειρά αγγείων με επίθετα πλαστικά στοιχεία που παριστάνουν βράχους και ζώα και καταλαμβάνουν όλη την εξωτερική επιφάνεια του αγγείου. Πρόκειται για μία λιτή και περιληπτική παράσταση τοπίων που συναντάται και σε αυτοτελή ομοιώματα βράχων και δένδρων. Αναλύονται τα ευρήματα, οι τρόποι εικαστικής απόδοσης και τα άλλα αντίστοιχα μινωικά τεχνουργήματα. Κατόπιν γίνεται ένα άνοιγμα προς άλλες κατηγορίες μινωικών έργων με παραστάσεις τοπίων. Σε μεγάλη έκταση συζητείται η έννοια της προοπτικής, η αναζήτηση του βάθους και η μορφή που παίρνει αυτή η αναζήτηση σε μινωικά πλαίσια.
  • ISBN:978-960-98261-1-2

Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

19,90

Περιγραφή

Μινωικά εικαστικά τοπία – Βρύσινας Ι.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.700 kg
Συγγραφέας

Ίρις Τζαχίλη

Εκδόσεις

Τα Πράγματα Εκδόσεις

Γλωσσική επιμέλεια – Διόρθωση

Ματίνα Βασιλείου

Κείμενα

Ίρις Τζαχίλη

Εικονογράφηση

Δήμητρα Λαμπρέτσα

Δημιουργική επιμέλεια

Δημήτρης Κολύρης

Διαστάσεις

17Χ20,5 εκ.

Μορφή

Σκληρό εξώφυλλο

Γλώσσα

Ελληνικά

Σελίδες

387

Έτος έκδοσης

2011

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μινωικά εικαστικά τοπία”