Υπαρξιακές Ψυχοθεραπείες

28,00 25,20

  Κάντε μια ερώτηση

Mick Cooper

«Αυτό είναι ένα θαυμάσιο, σαφές, προσιτό και ελκυστικό βιβλίο, μια εξαιρετική αφορμή και εκκίνηση για όσους ενδιαφέρονται για την υπαρξιακή ψυχοθεραπεία».

Meg-John Barker, Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Αυτή είναι μια σημαντική αναθεώρηση για ένα σημαντικό κείμενο. Ο Mick Cooper εξετάζει με πολλή προσοχή τις διαφορές και τις ομοιότητες των βασικών προσεγγίσεων στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία. Αυτό το βιβλίο θα πρέπει να αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους φοιτητές και τους μελετητές της υπαρξιακής ψυχολογίας».

Louis Hoffman, Πανεπιστήμιο του Sabrook

«Ένα οικείο, προσωπικό και μοντέρνο ύφος γραφής, που καθοδηγεί τον αναγνώστη με σταθερό χέρι στον περίπλοκο και διαφορετικό κόσμο της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας. Ζωντανό και πρακτικό, είναι μια τέλεια εισαγωγή, μια εξαιρετική αναθεώρηση».

Alfried Langle, Βιέννη


Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

28,00 25,20

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

Τι σημαίνει μια ψυχοθεραπευτική πρακτική με υπαρξιακό τρόπο; Ποιες είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι περιορισμοί της;

Η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του Existential Therapies (Υπαρξιακές Ψυχοθεραπείες)* πραγματεύεται αυτά τα βασικά ερωτήματα και πολλά άλλα, παρέχοντας στους φοιτητές και τους επαγγελματίες του κλάδου μια πολύτιμη επισκόπηση του διαφορετικού κόσμου της υπαρξιακής ψυχοθεραπευτικής πρακτικής. Η νέα έκδοση, που αναθεωρήθηκε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να συνδιαλέγεται με τα τρέχοντα ζητήματα και τις τάσεις σ’ αυτόν τον τομέα, περιλαμβάνει:

  • Αναφορές στους βασικούς πρωταγωνιστές και στη συνεισφορά τους, συμπεριλαμβανομένων των Yalom, van Deurzen, Spinelli, Frankl και Laing.
  • Κεφάλαια όπου παρουσιάζονται ερευνητικά δεδομένα κάθε προσέγγισης.
  • Μια εκτεταμένη μελέτη περίπτωσης που διατρέχει όλο το βιβλίο, δείχνοντας πώς διαφορετικές θεραπείες θα μπορούσαν να προσεγγίσουν την ίδια περίπτωση.
  • Επισκόπηση κεφαλαίων, προβληματισμούς και πρόσθετες μελέτες περιπτώσεων πάνω στην υπαρξιακή πρακτική.

Γραμμένο με μια δομή που επικεντρώνεται στην πρακτική άσκηση, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ουσιαστική εισαγωγή σε έναν τομέα ψυχοθεραπείας πλούσιο και ελπιδοφόρο.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
O Mick Cooper είναι καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Roehampton και εν ενεργεία συμβουλευτικός ψυχολόγος. Ο Mick είναι συγγραφέας και επιμελητής μεγάλου εύρους κειμένων με θέμα τις προσωποκεντρικές, υπαρξιακές και σχεσιακές προσεγγίσεις στη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των Δουλεύοντας σε Σχεσιακό Βάθος στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (SAGE, 2005, με τον Dave Mearns), Πλουραλιστική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (SAGE, 2011, με τον John McLeod) και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική: Συμβολή σε μια Πλουραλιστική Πρακτική (SAGE, 2015). Ο Mick έχει ηγηθεί πολλών ερευνητικών μελετών που εξετάζουν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής συμβουλευτικής σε νεαρά άτομα.

*Σημείωση: Το βιβλίο αυτό είναι η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο: Ο υπαρξισμός στην ψυχοθεραπεία.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 1 kg
Εκδόσεις

Κοντύλι

Συγγραφέας

Mick Cooper

Μεταφραστής/-ια

Μεσένια Δημοπούλου

Επιστημονική επιμέλεια

“γίγνεσθαι” Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας

Γλωσσική επιμέλεια – Διόρθωση

Αντωνία Κιλεσσοπούλου

Διαστάσεις

17×24 εκ

Σελίδες

330

ISBN

978-960-9661-40-9

Έτος έκδοσης

Οκτώβριος 2020

Επιμέλεια παραγωγής

Δημήτρης Παντελής

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Υπαρξιακές Ψυχοθεραπείες”

Γενικές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…