Φλεγόμενη Βαβέλ

15,00 6,00

  Κάντε μια ερώτηση
Θεοτόκης – Παναγιώτης Λάκκας
Φλεγόμενη Βαβέλ. Ή όταν η φλόγα για έμπνευση και δημιουργία γίνεται ποιητική συλλογή.
Ένα οδοιπορικό στην πολυφωνία του κόσμου, όπου σκέψεις, ψίθυροι, σιωπές, αγωνίες αλλά και κραυγές της ανθρωπότητας καταγράφονται σε 40 ποιήματα.
Σαράντα ποιήματα, σαράντα εξομολογήσεις από έναν 27χρονο που παρά το νεαρό της ηλικίας του μιλάει στις καρδιές όλων μας αφού είναι αδύνατον να μην βρει κανείς έστω ένα ποίημα που να μην εκφράζει κάποια και από τις δικές μας στιγμές και εμπειρίες.
Η Φλεγόμενη Βαβέλ μας ταξιδεύει στις σκέψεις μας και τις φωνές που συναντούμε στον κόσμο. Ένα ταξίδι που περνά μέσα από την αναζήτηση και την ισχυροποίηση ή απόρριψη ενός Θεού, ο οποίος έχει διαφορετικό πρόσωπο για τον καθένα: ένα ανώτερο ον, ο άνθρωπος, το χρήμα, ο έρωτας, η ανάγκη… Οποιοσδήποτε Θεός, ορισμένος από εμάς τους ίδιους μας οδηγεί να αναμετρηθούμε με την αλήθεια των παθών μας και τη δύναμη της πίστης μας.
Η Φλεγόμενη Βαβέλ έρχεται έπειτα να ταράξει τα νερά όπως στις παραβολές, για να συμβεί το θαύμα. Ως ένα άλλου είδους καθαρτήριο που έχει ως στόχο την εξέλιξη μέσα από τη νίκη των φόβων και κάθε σκοτεινής πτυχής της ζωής που μας λυγίζει.
«Οι λέξεις που συνθέτουν τη Φλεγόμενη Βαβέλ αγκαλιάστηκαν με την αλήθεια, δεν φοβήθηκαν να απομακρυνθούν από τα χέρια μου και τις αγάπησα για την ταυτότητα τους, την οποία ανέπτυξαν» περιγράφει ο Παναγιώτης Θεοτόκης Λάκκας. «Μία ταυτότητα που θέλει να ζυγίζει ηθική και αγάπη» τονίζει και ήδη αντιλαμβάνεται κανείς τι θα κρατήσει από όλες τις παραβολές – όσο τολμηρές και αν είναι.
  • ISBN:978-960-9661-21-8

Μέσος χρόνος παράδοσης 2-5 εργάσιμες μέρες για παραδόσεις εντός Ελλάδας ανάλογα την τελική διεύθυνση προορισμού και 10-15 ημέρες για τις παραδόσεις εξωτερικού.

15,00 6,00

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

Φλεγόμενη Βαβέλ

Η αγάπη. Δεν είναι τυχαία επιλογή του κειμένου από τον νεαρό ποιητή για το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Ο ύμνος της αγάπης του Αποστόλου Παύλου, από την Επιστολή προς Κορινθίους.
Γιατί είναι η αγάπη, για τον νεαρό ποιητή η αυτονόητη επανάσταση για τη σωτηρία του Ανθρώπου και των ονείρων του.
Ας τον αφήσουμε να μας συνοδεύσει λοιπόν στο δικό μας όνειρο, μέσα από το δικό του όνειρο, τη Φλεγόμενη Βαβέλ.
«Δι’ ευχών των στιγμών, του χρόνου που ταράζει τις
ζωές, Κύριε της γνώσης και το φως της αληθείας,
ελέησον και σώσον το όνειρο. Αμήν.»

Λίγα λόγια για τον ποιητή
Ο Παναγιώτης Θεοτόκης Λάκκας γεννήθηκε στον Βόλο τον Μάρτιο του 1988 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Μακρινίτσα Πηλίου – ίσως είναι αυτός ο λόγος που ακόμη ζει μέσα του «η πίστη για τα παραμύθια και τους μύθους», όπως υποθέτει και ο ίδιος.
Οι σπουδές του στην τεχνολογία τροφίμων, έμελλε να μην ολοκληρωθούν ποτέ καθώς η ψυχή του τού έδειχνε ξεκάθαρα τον δρόμο για τον πολιτισμό, τον λόγο και την έκφραση.
Με άρθρα, σκέψεις και ποίηση «δοκίμασα τις λέξεις μου» όπως ο ίδιος λέει, πρώτα στο Διαδίκτυο και έπειτα στον έντυπο Τύπο.
Το 2011 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ορίζοντες…» και έκτοτε η αφοσίωσή του στις τέχνες με επίκεντρο την ποίηση και μια άλλη ακόμη αγάπη, τη φωτογραφία μονοπωλούν το ενδιαφέρον στη ζωή του. Φυσικά, θα έστρεφε και τις σπουδές του στον τομέα που αγαπά και έτσι σήμερα τις συνεχίζει στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Πάνω απ’ όλα όμως, πέρα από τις όποιες σπουδές, τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και τα ποιητικά έργα, ο Παναγιώτης Θεοτόκης Λάκκας με τη γνήσια ευγένεια και σεμνότητα που τον διακρίνει, είναι ένας αυθεντικός υπηρέτης του Πολιτισμού.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.700 kg
Συγγραφέας

Παναγιώτης – Θεοτόκης Λάκκας

Εκδόσεις

Κοντύλι

Γλωσσική επιμέλεια – Διόρθωση

Ηρώ Πογκόη

Σχεδιασμός εξωφύλλου

Κωνσταντίνος Κρίγκας

Μορφή

Σκληρό εξώφυλλο

Γλώσσα

Ελληνικά

Διαστάσεις

14×20 εκ

Σελίδες

72

Έτος έκδοσης

2015

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Φλεγόμενη Βαβέλ”

General Enquiries

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.