“Έρως και Ψυχή”- Ψυχοθεραπεία με μύθους

50,00

Εξαντλημένο

  Κάντε μια ερώτηση

“Ο Έρωτας είναι η προσωποποιημένη ερώτηση της Ψυχής που αναζητά την αλήθεια για τον εαυτό της και αυτό το πέρασμα από την άγνοια στην αυτογνωσία κάνει η Ψυχή, όταν ερωτεύεται τον Έρωτα”.
Στο μύθο “Έρως και Ψυχή” εκφράζεται αυτή η σύγκρουση με το πρωταρχικό μητρικό αντικείμενο σε διχασμό (κακό-στήθος/ Αφροδίτη, καλό-στήθος/ Περσεφόνη) και η πορεία της αναζήτησης λύσεων αντιστοιχεί στις διάφορες δοκιμασίες που η Ψυχή εκτελεί με αποκορύφωμα την κάθοδο στον Άδη. Πρόκειται για μια διαδικασία διαντιδράσεων με τις γυναικείες μορφές του μύθου που είναι απαραίτητη, αναπόφευκτη για την απόκτηση ωριμότητας, θηλυκότητας για τη συνάντηση με το αρσενικό.  «Δεν υπάρχει εύκολα καλύτερος βοηθός για τον άνθρωπο, για να αποκτήσει την αθανασία, από τον ίδιο τον Έρωτα», δηλώνει ο Σωκράτης στο Συμπόσιο του Πλάτωνα. Μέσα από αυτό το πρίσμα, της καταλυτικής δράσης του έρωτα στην ανύψωση και μεταμόρφωση της ψυχής σε θεία και αθάνατη, θα παρακολουθήσουμε το μύθο «Έρως και Ψυχή» μέσα από βιωματικές ασκήσεις εκφραστικής θεραπείας (expressive art therapy). Θα επεξεργαστούμε μέσα από βιωματικές ασκήσεις και τελετουργικά τη διαδικασία ίασης της ψυχής για να οδηγηθεί στην ιερή ένωση εσωτερικά και εξωτερικά.

Σας περιμένουμε στην Ταράτσα του Κέντρου Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας, την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 17:00 – 22:00 κάτω από τον καλοκαιρινό Αθηναϊκό ουρανό, με θέα το λόφο του Φιλοπάππου, να αναλύσουμε το πνευματικό υπόβαθρο αυτού του αριστουργηματικού μύθου.
* Εγγραφές έως και 8 Ιουλίου 2022.

  

Συνολική διάρκεια:  5 ώρες

Εισηγήτρια: Τζέσικα Μαργαρίτη

50,00

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

 

Μέσα από αυτό το πρίσμα, της καταλυτικής δράσης του έρωτα στην ανύψωση και μεταμόρφωση της ψυχής σε θεία και αθάνατη, θα παρακολουθήσουμε το μύθο «Έρως και Ψυχή» μέσα από βιωματικές ασκήσεις εκφραστικής θεραπείας (expressive art therapy).
Θα εξετάσουμε τη σύγκρουση με το πρωταρχικό μητρικό δεσμό.
Θα μιλήσουμε για τον Έρωτα, το θεό που φέρνει την Άνοιξη στην Ψυχή, την μεταμορφώνει, την ελευθερώνει, την οδηγεί να ενωθεί με τον Άπειρο Εαυτό της, και την ανυψώνει κοντά στους θεούς, προσφέροντάς της το δώρο της Αθανασίας.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση ““Έρως και Ψυχή”- Ψυχοθεραπεία με μύθους”

General Enquiries

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.