Ακούω όπως αγαπάω

9,90

Σε απόθεμα

  Κάντε μια ερώτηση
Ψυχαναλυτικές ιστορίες καθημερινότητας
Γιάννης Βαϊτσαράς
Σας παρουσιάζουμε το δεύτερο βιβλίο του κλινικού ψυχολόγου – ψυχαναλυτή Γιάννη Βαϊτσαρά, το οποίο έχει ήδη εκδοθεί και κυκλοφορεί ήδη στα γαλλικά, σε μετάφραση Philippe Le Moller, από τις εκδόσεις L’ Harmattan, με τίτλοEcouter comme aimer, Παρίσι 2012.
Η πρώτη επιτυχημένη του εμφάνιση στους λογοτεχνικούς χώρους έγινε το 2011 με το βιβλίο Διηγήματα Ψ το οποίο κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις μας.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
…Συνειδητοποιώ λοιπόν ότι είμαι ξαπλωμένος μπροστά στην καρέκλα του πατέρα μου όπως όταν είμαι στο ντιβάνι σας, μπροστά στην πολυθρόνα του ψυχαναλυτή μου. Με τη διαφορά ότι εδώ είμαστε και οι δυο ολόγυμνοι. Ψυχαναλυτής και ψυχαναλυόμενος. Πατέρας και γιος.
Συγκινήθηκα με αυτές τις σκέψεις. Θυμήθηκα πόσο με είχε εντυπωσιάσει εκείνος ο πίνακας που έχετε στην είσοδο, με έναν γυμνό νέο άντρα ξαπλωμένο σε ψυχαναλυτικό ντιβάνι. Του είχα βρει τότε διάφορες ερμηνείες, που δεν θυμάμαι. Εδώ, στα ιαματικά λουτρά της Σαμοθράκης, βρίσκομαι τώρα αναλυόμενος του πατέρα μου. Τρομερή φαντασίωση, έτσι;…
  • ISBN:978-960-9661-11-9
Κατηγορίες: ,

9,90

Μοιραστείτε αυτό το στοιχείο:

Περιγραφή

Ακούω όπως αγαπάω

Σε ένα γραφείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης ο ψυχαναλυτής ακούει τις εκμυστηρεύσεις των αναλυόμενων, που συχνά τον βαραίνουν και τον προβληματίζουν. Από τη δυσκολία του να απαντήσει στο πιεστικό τους αίτημα ανακούφισης, να σταθεί ακλόνητος στις ψυχικές τους καταιγίδες, γεννιέται η ιδέα ενός ημερολογίου. Ελπίζει πως έτσι θα τους καταλάβει, μα προπαντός πως θα καταλάβει τον εαυτό του. Πως με το μέσο της γραφής θα φωτίσει λίγο την τόσο ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με τους αναλυόμενούς του. Καθημερινά καταγράφει τους φόβους και τις ελπίδες που τον κατακλύζουν στις συνεδρίες, ενώ το υποσυνείδητό του τον οδηγεί σε τοπία εντελώς αναπάντεχα. Έτσι γράφονται έξι ψυχαναλυτικές ιστορίες, των οποίων το σύνολο θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της δικής του προσωπικής ψυχανάλυσης.

Γιάννης Βαϊτσαράς (CV)

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1956. Έζησε στη Γαλλία ως το 2000. Σπούδασε στο Παρίσι, αρχικά αρχιτεκτονική, στη συνέχεια κλινική ψυχολογία. Εκεί έκανε και την ψυχαναλυτική του εκπαίδευση.
Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας για εφήβους του 17ου διαμερίσματος του Παρισιού. Από το 2000 έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου και ψυχαναλυτή.
Από τις εκδόσεις Κοντύλι κυκλοφόρησε το 2011 η συλλογή του Διηγήματα Ψ. Το βιβλίο Ακούω όπως αγαπάω εκδόθηκε στα γαλλικά, σε μετάφραση Philippe Le Moller, από τις εκδόσεις L’Harmattan, με τίτλο Ecouter comme aimer, Παρίσι 2012.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.700 kg
Συγγραφέας

Γιάννης Βαϊτσαράς

Εκδόσεις

Κοντύλι

Γλωσσική επιμέλεια – Διόρθωση

Γιάννης Γαλανόπουλος

Επιστημονική επιμέλεια

Γιάννης Βαϊτσαράς

Σχεδιασμός εξωφύλλου

Νίκος Αγγελίδης

Δημιουργική επιμέλεια

Δημήτρης Παντελής

Διαστάσεις

13×22 εκ

Μορφή

Σκληρό εξώφυλλο

Γλώσσα

Ελληνικά

Σελίδες

268

Έτος έκδοσης

2013

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ακούω όπως αγαπάω”

General Enquiries

Δεν υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις ακόμα.